Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
3 Manieren om de ecologische voetafdruk van je internetgebruik te verminderen - Online diensten | ICT Diensten Online

3 Manieren om de ecologische voetafdruk van je internetgebruik te verminderen

We staan er waarschijnlijk niet zo vaak bij stil, maar jouw internetgebruik kent een ecologische voetafdruk! Denk bijvoorbeeld aan alle datacentra die het gebruik van de cloud vertegenwoordigen, waarbij de opslag en constante stroom van gegevens goed is voor maar liefst 600 miljoen ton CO2 per jaar. Dat is ongeveer evenveel als de jaarlijkse burgerluchtvaart in de wereld! Hoe kunnen we onze digitale voetafdruk verbeteren en de vervuiling op het internet verminderen? In dit artikel delen we 3 eenvoudige maar krachtige tips!

1. Wees zuinig met jouw laptop en andere apparaten

Hoewel de datacentra een enorme hoeveelheid energie verbruiken, is het vooral de fabricage van alle digitale apparaten die we gebruiken die verantwoordelijk is voor het merendeel van de ecologische voetafdruk van het internet. Elk jaar verbruiken we een enorm aantal verschillende technologische apparaten om verbinding te kunnen maken met het internet, en verreweg het beste milieuvriendelijke gebaar dat je in de praktijk kunt brengen om jouw digitale voetafdruk te verkleinen, is om dit verbruik te beperken. Door de levensduur van jouw toestellen te maximaliseren zullen ze het langer volhouden. Zorg er dus voor dat je jouw apparaten goed verzorgt om mogelijke schade te vermijden.

2. Voorkom de overconsumptie van streaming

Een van de grootste verbruikers van energie wat betreft ons internetgebruik zijn streamingdiensten. De directe datatransmissie van video en muziek genereert een aanzienlijke hoeveelheid energieverbruik. Om het energieverbruik van het internet te verminderen, kun je er dus bewust voor kiezen om jouw gebruik van streaming media te beperken. En, door na te denken over de impact van streaming op de planeet, wordt het misschien wel gemakkelijker om jouw verslaving aan tv-programma’s op Netflix aan te pakken. Zo sla je twee vliegen in een klap!

3. Verstandig gebruik van de cloud en online-opslag

Of het nu gaat om jouw persoonlijke internetgebruik of de vele internetfuncties die een ICT bedrijf gebruikt, de cloud en online-opslag is voor vele webbehoeften een onmisbare schakel. Net als bij streaming kunnen online opslagoplossingen zoals de cloud ook een aanzienlijk energieverbruik veroorzaken. Elke vorm van data die je online opslaat, moet worden opgeslagen op een server die van stroom moet worden voorzien. En telkens wanneer je toegang wilt tot deze gegevens, is het van belang om gegevens uit te wisselen met deze server. Dit verbruikt energie, op zowel jouw apparaat als via het centrale netwerk. Sla dus niet al jouw gegevens op in de cloud en kies waar mogelijk voor lokale opslag, zodat je het energieverbruik dat gepaard gaat met internetgebruik kunt beperken.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top