Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
3 tips voor het schrijven van een goede scriptie - Online diensten | ICT Diensten Online

3 tips voor het schrijven van een goede scriptie

Geslaagd

Het schrijven van een scriptie is voor veel Nederlandse studenten en tijdrovend en slopend proces. Zo’n scriptie bestaat vaak uit talloze pagina’s tekst. Het afstudeerproject moet daarnaast aan allerlei voorwaarden voldoen. Zo mag er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal fouten in de scriptie staan. Maak je meer fouten? Dan wordt jouw scriptie afgekeurd. Indien dit meermaals gebeurt, kan het zijn dat je vertraging oploopt. Hier zit je niet op te wachten. Daarom geven wij je hieronder drie tips voor het schrijven van een goede scriptie. 

1. Kies een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent

Veel studenten vinden een scriptie schrijven een saaie bezigheid. Dat is goed voor te stellen, want je moet er behoorlijk wat uurtjes insteken. Daarom is de onderwerpkeuze ontzettend belangrijk. Het is namelijk een stuk leuker om over een onderwerp te schrijven waarin jij interesse hebt, dan over een onderwerp schrijven waar je niets mee hebt. Neem daarom de tijd voor het kiezen van een onderwerp. Je zult zien dat het schrijven van de scriptie jou een stuk makkelijker afgaat wanneer je een leuk onderwerp gekozen hebt.

2. Controleer jouw scriptie goed en regelmatig

Vrijwel iedere hogeschool of universiteit stelt bepaalde eisen aan een scriptie. Eén van de eisen is dat het grotendeels in correct Nederlands geschreven moet zijn. NIet iedereen is echter even goed in spelling. Toch kun je veel fouten vaak zelf al uit jouw scriptie halen. Lees de tekst daarom ook goed door wanneer je klaar bent met schrijven. Vind je het te veel om alles in één keer te lezen? Lees de scriptie dan in meerdere keren. Op deze manier verlies je de concentratie niet. Vraag vooral ook aan anderen of zij jouw scriptie door willen lezen. Anderen halen er vaak meer dingen uit dan jijzelf. Jij hebt je immers al blind gestaard op de scriptie, waardoor je bepaalde zaken mogelijk over het hoofd ziet. 

Vergadering 

3. Schakel hulp in

Heb je moeite  met het schrijven van jouw scriptie? Schakel dan een professional in. Er zijn tegenwoordig verschillende partijen die jou kunnen helpen bij jouw scriptie, zoals Studielab. Mogelijk kies je hier niet snel voor, want dit brengt kosten met zich mee. Dat klopt, maar je kunt er ook veel door besparen. Indien je kiest voor scriptiehulp studeer je namelijk af binnen het aantal jaar dat voor jouw opleiding staat. Je betaalt hierdoor niet nog een extra maal collegegeld. Je rondt jouw opleiding niet alleen sneller af met scriptiehulp, maar je behaalt ook nog eens een hoger cijfer. Daarom spreken we hier van een win-winsituatie. 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top