4 tips voor zelfstandig consultants

Je werkt als zelfstandig consultant en nu wil je dat meer mensen je als consultant inhuren. Ook wil je graag je diensten verbeteren. Maar hoe doe je dit nu precies? Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten voor consultants? In dit artikel vind je vier handige tips. 

Tip 1: Bouw een netwerk op

Voor elke zelfstandige is het opbouwen van een netwerk belangrijk, maar voor een consultant is het een van de belangrijkste middelen om nieuwe klanten te krijgen. Kijk daarom eens hoe je jouw netwerk kunt uitbreiden. Werk aan je LinkedIn profiel, bezoek netwerkevents en bedenk hoe je andere kunt helpen. Doe dit wel op een natuurlijke manier, want te overdreven een band willen opbouwen levert vaak niets op.

Gratis stockfoto met aanpak, afspraak, bedrijf

Tip 2: Laat zien wat je sterktes en zwaktes zijn

Als je werkzaam bent als zelfstandige in de consultancybranche, is het belangrijk om naast je sterktes ook je zwaktes te laten zien. Je denkt misschien dat je daardoor minder goed overkomt, maar hiermee laat je juist zien dat je eerlijk bent. Je voorkomt zo dat je een opdracht krijgt of aanneemt die niet bij je past.

Tip 3: Zorg dat je waarde toevoegt

Het is van belang dat je klanten echt de waarde zien van jouw consultancy. Je kunt jouw toegevoegde waarde laten zien door het gewenste resultaat te behalen, maar het is slim om ook te kijken hoe je nog meer waarde kunt toevoegen. Zorg ervoor dat je klanten echt iets uit hun investering halen en met een nieuwe blik naar hun bedrijf kijken.

Gratis stockfoto met aan het studeren, aantekeningen, afstandswerk

Tip 4: Communiceer vaak meet je klanten

Communicatie is een van de belangrijkste punten op het gebied van consultancy. Beantwoord vragen van je klanten zo snel mogelijk, zodat ze zien dat je interesse hebt en echt voor hen bezig bent. Zorg er ook altijd voor dat je duidelijk communiceert.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top