5 redenen waarom je voor een WordPress website kiest!

Sta je op het punt om een website te beginnen? Maar heb je nog geen idee voor welk CMS je het beste kunt kiezen? Lees dan in deze blog de 5 redenen waarom een WordPress website een goede keuze kan zijn.

Black Corded Computer Keyboard Near Monitor

1. WordPress heeft een open source CMS

WordPress is een open source software waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Of je nu een freelance programmeur bent of een doe-het-zelver. Het maakt niet uit, want iedereen kan de software gebruiken, aanpassen en of verspreiden. Hierdoor wordt de software steeds door ontwikkelt. De basis van WordPress is gratis. Wil je gebruik maken van extra software, plug-ins en thema’s? Dan zul je daarvoor moeten betalen. Het voordeel is dat je dan ook alleen betaald voor hetgeen wat je daadwerkelijk nodig hebt. Wanneer je niet al teveel eisen stelt aan je website, volstaat WordPress zonder enige uitbreiding natuurlijk ook gewoon.

2. Gemakkelijk CMS en eenvoudig te leren

Wanneer je een beginner bent op het gebied van websites, is een WordPress een logische keuze. WordPress wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld en hierdoor is er volop informatie te vinden. Daarnaast kun je het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Want ook voor de gevorderde mensen biedt WordPress volop mogelijkheden. Dit komt doordat er regelmatig nieuwe plug-ins worden ontwikkeld.

3. Website goed vindbaar in Google

Met een website van WordPress kun je relatief goed scoren op het gebied van SEO. Het CMS is op zo’n manier ingericht dat de titels, pagina’s, berichten en categorieën op zichzelf goed vindbaar zijn. Wil je de vindbaarheid in Google optimaliseren? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van de Yoast SEO plug-in. Daarnaast kun je gebruik maken van de related post plug-in en je categorieën in delen op basis van belangrijke zoekwoorden.

4. WordPress gemakkelijk te onderhouden

Wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn voor WordPress worden deze meestal automatisch geïnstalleerd. Hierdoor is het CMS van WordPress eenvoudig te onderhouden. Soms is er sprake van grote veranderingen, deze dien je wel handmatig te controleren. Wij adviseren van ook om zo nu en dan je dashboard te controleren op eventuele nieuwe updates en overige meldingen. Bij grotere veranderingen moet je mogelijk zelf iets doen om de installatie te updaten.

5. Betrouwbaar en veilig CMS

WordPress is een veilig CMS. Daarnaast kun je eventueel extra plug-ins gebruiken om de veiligheid van je website naar een hoger level te tillen. Controleer regelmatig je updates zodat je minder kans hebt dat je website gehackt wordt. Uiteindelijk heb je de veiligheid van je CMS in eigen hand, daarom is een website laten maken in WordPress een goede keuze.

Tot slot…

Een WordPress website is voor iedereen geschikt. Het is betaalbaar, daarnaast is het gemakkelijk te leren en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Uiteraard hoef je niet alles zelf te doen. Een webshop maken in WordPress kan je ook door een externe partij laten ontwikkelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top