Boekhouden in de cloud is een slimmere manier

Toch wel de overheersende trend in de ICT wereld de laatste jaren dat alles de cloud in gaat toch?Enfin, zo ook de boekhouding software. En wij ondernemers, ZZP of MKB kunnen er helaas niet omheen, iedereen zal een solide administratie bij moeten houden. Net zoals de BD zegt we kunnen het niet leuker maken wel makkelijker. Zo ook is boekhouding zo veel makkelijker geworden met de introductie van cloud boekhoudprogramma’s.

Voorheen gebruikten veel ondernemers nog Excel om te boekhouden. Dit kan voor kleine ondernemers, meer hobby matige ondernemingen, nog steeds een okay optie zijn. Iedereen heeft wel Excel op zijn of haar PC dus er zijn geen extra kosten.

Tegenwoordig is het echter zo dat de internet boekhoudsystemen zo goedkoop zijn dat zelfs voor dit soort kleine ondernemers het zou lonen om over te stappen naar een toegewijd boekhouding platform. Excel is namelijk natuurlijk niet gemaakt specifiek voor boekhouding. Deze platformen wel. Zie hier handig overzicht: zelfboekhouden.org, online boekhouden vergelijking. Beste opties op dit moment op de markt lijken Acumulus en e-boekhouden te zijn. Beide zijn een uitstekende keuze, wij hebben niet echt een voorkeur. We zouden willen aanbevelen om beide eens te proberen voor een test ritje. Zie wat je ervan vindt. Wat je fijn vind werken. Welke interface plezant is aan jouw ogen. Zie hier ook een review van de meest populaire boekhoudprogramma’s door de ervaren boekhouding professional Elma de Bruijn, voor meer detail over deze programma’s. Nogmaals, zowel Acumulus als e-boekhouden zouden in principe uitstekende keuzes zijn voor ZZP en MKB Nederland, en zullen ook zeker wel geaccepteerd worden door De Belastingdienst als zijnde solide administratie middelen. Je moet natuurlijk wel de juiste gegevens invoeren in deze programma’s om geen problemen te krijgen dat spreekt voor zich. Het is dus geen magie o.i.d. dat je boekhouding automatisch zonder enige effort perfect is. Maar er zitten wel veel automatische fout controles e.d. ingebouwd om automatisch te corrigeren wat het leven gewoon veel makkelijker maakt en zodat jij meer tijd aan je onderneming kan besteden in plaats van administratie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top