Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Dit is dé meerwaarde van een goede webdesign en webdevelopment! - Online diensten | ICT Diensten Online
Notice: Undefined offset: 1 in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/plugins/converio-shortcodes/libs/shortcodes/columns.php on line 23

Dit is dé meerwaarde van een goede webdesign en webdevelopment!

webdesign, webdevelopment


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/plugins/converio-shortcodes/libs/shortcodes/columns.php on line 23

Webdesign en webevelopment

Een goede webdesign en achterliggende techniek zijn tegenwoordig onmisbaar in de online wereld. Ga maar eens bij jezelf na: je komt op een website die nog uit de jaren stilletjes stamt. Om er een duidelijker plaatje bij te schetsen: de website heeft een oude, vierkante lay-out met allerlei kleurtjes, bewegende plaatjes, glitter en glamour en, nou ja je snapt me wel. Deze websites zijn na een jaar of 15/20 niet echt meer up-to-date en zal dan ook nooit goed scoren. Ten eerste vind Google deze websites niet goed, ten tweede wordt de gebruiksvriendelijkheid door gebruikers totaal niet gewaardeerd. Maar wat kun je er dan zelf aan doen om een betere, meer vriendelijke website te maken? Wat is de meerwaarde hiervan en wat krijg ik er allemaal voor terug?

Wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment?

We zullen starten met de uitleg van zowel webdesign als webdevelopment, dan zal het verschil je al snel duidelijk worden. Een webdesigner en webdeveloper moeten nauw samenwerken om het optimale resultaat te kunnen bereiken!

  • Webdesign wordt simpelweg vertaald als website ontwerpen: hierbij gaat het om de front-end, het zichtbare gedeelte van de website. In de webdesign wereld is het belangrijk dat je creatief bent en grafisch kunt ontwerpen.
  • In tegenstelling tot webdesign gaat het bij webdevelopment om de back-end, de achterkant van de website. Webdevelopment is de ontwikkeling van een website, hier komen dan ook alle technische aspecten bij kijken. Hiervoor is veel technische kennis vereist. Een webdeveloper moet daarom onder andere HTML- en CSS codes kunnen schrijven.

webdesign

Kan ik beter een eigen website maken of een website laten maken door deskundigen?

Dat is helemaal aan jezelf. Ja, dat is misschien makkelijk gezegd, maar dit kun je het beste voor jezelf invullen. Heb je al enige ervaring met het maken van websites, het ontwerpen of het opzetten ervan? Of heb je al een achtergrond in de grafische industrie? Het zijn allemaal aspecten die jou kunnen helpen bij het opzetten van een website. Vaak is het dan nog verstandig om aanvullend het andere erbij te doen, maar een deel zelf uitvoeren zal je al veel onnodige kosten besparen!

Voordelen van het uitbesteden van webdevelopment en webdesign zijn:

  • Tijdbesparend
  • Specialistische kennis
  • Juiste technische achtergrond
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Toegankelijkheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Voldoet aan W3C standaarden

En zo zijn er nog wel tientallen voordelen op te noemen. Zoals ik al zei heeft het ook voordelen op het moment dat je alleen aan de slag gaat, maar dat kent uiteraard ook nadelen. De overweging is helemaal aan jezelf! Er zijn in ieder geval genoeg deskundigen op het gebied van webdesign en webdevelopment, met ieder zijn eigen expertise. Maar ben je wel bewust van het feit dat een webdeveloper géén webdesigner is en een webdesigner géén webdeveloper. Ze weten uiteraard wel het een en ander over elkaars vakgebied, maar de praktijk wijst vaak toch uit dat er een zichtbare kloof tussen deze twee vakgebieden zit.

Dit is dé meerwaarde van een goede webdesign en webdevelopment!

Wat is dan toch zo belangrijk aan een goede website, een goede layout en de juiste technische toepassingen? Ik zal je aan de hand van onderstaande voordelen de meerwaarde van een goed webdesign en webdevelopment laten zien!

Kies de juiste domeinnaam

Een domeinnaam zegt meer dan je denkt. Het geeft je bezoeker een indicatie waar je website over zal gaan. Zo zal een website als fietsenverkopen.nl logischerwijs gaan over het verkopen van fietsen en niet over papegaaien. Tot voor kort was een domeinnaam met gelijke keywords nog belangrijk om te scoren in Google. Nu hecht Google hier steeds minder waarde aan en gaat het meer om de inhoud van je website. Los van dit is het natuurlijk voor je bezoekers wel het beste om je domeinnaam zo veel mogelijk met de inhoud overeen te laten komen.

Logo ontwerpen

Een webdesigner maakt naast je website ook een bijpassend logo. Hier kun je zelf mee gaan vogelen, maar een webdesigner heeft vaak veel meer geavanceerde applicaties en toepassingen. Deze zal voor een professionele uitstraling zorgen en heeft daarnaast ook beter inzicht in wat voor soort logo bij jouw bedrijf zal passen.

Grafische vormgeving

Een webdesigner heeft vaak een achtergrond in grafische vormgeving. Een grafische vormgever zal ideeën in verschillende media visueel kunnen vormgeven. Maar wat is daar dan de meerwaarde van op een website? Nou, denk maar eens terug aan de introductie van deze blog. Precies, de website uit de jaren stilletjes zal deze dagen niet meer zo hoog in Google scoren. Originaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid zijn belangrijke begrippen in de online wereld. Door de kennis en creativiteit van een webdesigner zal je website er stylish uit komen te zien, die jouw bedrijf, jouw merk perfect zal laten stralen.

Presteren in zoekmachines als Google

Een vaak onderschatte, maar vrijwel belangrijkste meerwaarde is het presteren in zoekmachines als Google! De HTML-code moet onder andere goed geschreven zijn om in Google zichtbaar te worden. Als je met je website niet vindbaar bent, zal je nooit veel naamsbekendheid creëren en vele malen minder leads genereren. Daarnaast is een goede lay-out voor zoekmachines ook belangrijk, omdat zij zelfs de gebruiksvriendelijkheid en de laadtijd van een website meenemen in ranking. Kortom: de hulp van een webdesigner en webdeveloper is nooit overbodig!

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top