Het belang van cybersecurity

De technologische ontwikkeling van de afgelopen jaren hebben ons geholpen om als organisatie verder te kunnen ontwikkelen. Alleen het niet juist omgaan om data in de digitale omgeving kan ons ook enorm schaden. Om ernstige datalekken te voorkomen is goede cybersecurity van levensbelang. Bij sommige bedrijven kan een ernstig datalek zelfs uitlopen op een faillissement. 

Wat kunnen de gevolgen zijn? 

Doordat de digitale ontwikkelingen zich in een rap tempo zijn gaan opvolgen is er iets steeds meer mogelijk. De hackers zijn echter ook steeds slimmer geworden en als de beveiliging niet wordt opgeschroefd geeft dit hackers de kans om in het bedrijfsnetwerk te komen. Dan kunnen gegevens worden gestolen en pas weer worden vrijgegeven na het betalen van een bedrag of gewoon simpelweg alle gegevens op straat leggen. Dit kan dus ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Mocht je als bedrijf zoiets overkomen? Stap dan zo snel mogelijk naar de politie voor een aangifte. 

Creëer bewustzijn bij je medewerkers 

Niet alleen als management is het belangrijk om bewust te zijn van het gevaar, maar ook voor de medewerkers is dit belangrijk. Daarnaast moet ook duidelijkheid worden verschaft wat er gedaan moet worden in een dergelijke situatie. Hier moet dus een bepaald noodplan voor klaarliggen. Dit begint met het creëren van een omgeving waarin mag worden vertelt dat een medewerker een phishingmailtje geopend heeft. Als een medewerker bang is om dit te melden zal het langer duren voordat het netwerk weer beveiligd is en de hackers kunnen in de tussentijd gemakkelijk hun gang gaan. Menselijke fouten is overigens de grootste veroorzaker van cybercrime dus het toevoegen van deze fouten moet zeker mogelijk zijn om dit op een normale manier op de werkvloer te bespreken. 

Beveilig alle systemen 

Hoewel menselijke fouten de grootste veroorzaker is van cybercrime is dit niet altijd tegen te gaan en moeten er dus ook geen mogelijkheid zijn om in de systemen binnen te komen. Het is daarom ook belangrijk om je ICT bedrijf uit Roosendaal nog eens goed naar je systemen en netwerk te laten kijken om te voorkomen dat de cybercriminelen überhaupt toegang tot het systeembeheer hebben.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top