Het werk van een SEO specialist is nooit klaar

SEO specialist

Om bovenaan in Google te komen is al lastig genoeg. Echter wanneer dit gelukt is, begint het werk pas echt. Nu is het de bedoeling dat de eerste positie vast wordt gehouden, maar dit is nog moeilijker dan het klinkt. Zeker in branches met veel concurrentie is het erg moeilijk. Wanneer uw website de eerste positie heeft veroverd zullen de concurrenten alles op alles zetten om deze weer terug te pakken. Om te voorkomen dat uw website wordt ingehaald zal uw SEO specialist door blijven gaan met zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dus dat het werk van een SEO consultant nooit klaar is.

Hoe blijf ik op de eerste positie?

Eigenlijk verandert er aan de werkzaamheden niet zo gek veel als u op de eerste positie komt te staan. Het blijft belangrijk dat de website geoptimaliseerd blijft worden door de SEO expert. Er zijn altijd wel technische verbeteringen mogelijk op de website en dit moet ook goed in de gaten worden gehouden. Op deze manier blijft Google de website op de juiste manier analyseren. Daarnaast moet er relevante content geplaatst blijven worden. Ook op dit vlak is de SEO specialist nooit klaar. Wanneer er niet constant nieuwe content geplaatst wordt zal Google dit straffen met een lagere ranking. Ook moet er gewerkt blijven worden aan linkbuilding. Dit houdt in dat de geplaatste links in de gaten gehouden moeten worden en er ook nieuwe geplaats moeten worden.

Past mijn SEO specialist nog bij me?

Het kan zijn dat uw bedrijf enorm gegroeid is ten opzichte van de begin van de online marketing campagne. Of wellicht wilt u meer doen dan alleen zoekmachine optimalisatie, zoals bijvoorbeeld zoekmachine adverteren. In zulke gevallen moet u kritisch na gaan denken of u nog wel de juiste partij heeft voor deze werkzaamheden. Een SEO specialist is over het algemeen alleen bezig met zoekmachine optimalisatie. Het kan dan zijn dat de SEO expert geen verstand heeft van zoekmachine adverteren. Dan is het misschien een betere keuze om een online marketing bureau in te schakelen die u kan helpen met alle aspecten van online marketing.

Wisselen van SEO consultant en positie behouden

Wanneer u ervoor kiest om te wisselen naar een compleet online marketing bureau, kan het overdragen van informatie enige tijd duren. Dit kan invloed hebben op de positie in Google. Het immers van groot belang dat er content geplaatst blijft worden. Het is hierin erg belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt gaan worden. Wanneer u niet helemaal over wilt stappen van een SEO specialist, kunt u er ook voor kiezen om dit te combineren. Dan laat u de SEO werkzaamheden doen door de SEO specialist en zoekmachine adverteren door de SEA specialist. Het probleem hierbij is dat de samenwerking tussen deze twee optimaal moet zijn. Als dit niet het geval is kan dit ook een negatieve invloed op de ranking in Google hebben. Het is dus belangrijk dat de keuze weloverwogen is en ook goed wordt besproken samen met de huidige SEO consultant.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top