Hoe coach je ambitie binnen een bedrijf?

“Ik heb geen ambitie, ik ben gewoon niet ambitieus”. Het is makkelijk om te zeggen, alsof ambitie een kernkwaliteit of een persoonskenmerk is waarmee iemand geboren wordt. Sommige mensen gebruiken het als excuus, om de ware aard van hun keuzes te verbergen, uit angst voor afwijzing van wat ze echt belangrijk vinden. Andere mensen gebruiken het om hun eigen onzekerheid te maskeren. Ze willen het liefst gedreven voor hun doel gaan, maar durven daar niet publiekelijk voor uit te komen.

Deze mensen hebben vaak een zetje in de goede richting nodig. Dit wordt mogelijk door ambitie te coachen en het zelfbeeld te verbeteren. Maar hoe werkt dat precies?

Ambitie en zelfvertrouwen

Werknemers met ambitie hebben vertrouwen in hun eigen vaardigheden. Zij weten precies waar hun kwaliteiten liggen en hebben daardoor een goede basis. Zij durven nieuwe uitdagingen aan te gaan, zelfs als ze deze spannend vinden, en worden sterker na elke overwinning.

Helaas geldt het omgekeerde voor werknemers met weinig zelfvertrouwen. Zij zullen nieuwe, spannende situaties eerder uit de weg gaan, waardoor hun angst groeit en hun zelfvertrouwen afneemt.

Omgevingsfactoren

Als een leidinggevende laat zien dat hij vertrouwen heeft in de vaardigheden van zijn medewerkers, zullen zij eerder geneigd zijn om zich voor 100 procent in te zetten en te laten zien dat dat vertrouwen terecht is, met een beter resultaat als gevolg. Iemands zelfvertrouwen zal automatisch toenemen na het behalen van dit goede resultaat, waardoor hij de volgende keer geneigd is om lastigere taken op te pakken, wat de ambitie voedt.

Bij een gebrek aan vertrouwen van de omgeving, zal het omgekeerde eerder het geval zijn. Door twijfel zal iemand eerder de moed opgeven na een tegenslag. Ze krijgen immers de indruk dat men verwacht dat het ze toch niet lukt. Waarom zou je dan tot het uiterste gaan?

Ambitie coachen

De rol van een leidinggevende en iemands omgeving zijn dus cruciaal bij de ontwikkeling van ambitie en het behalen van resultaat. Aan de ene kant om de ambitie en voortgang helder en duidelijk te houden en aan de andere kant door het goede voorbeeld te laten zien en anderen te motiveren hetzelfde te doen. Door ambitie te coachen en verder te ontwikkelen helpen de leiders van een organisatie hun team te versterken.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top