Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
IT-advies inwinnen? Waar te beginnen? | ictdienstenonline.nl

IT-advies inwinnen? Waar te beginnen? Lees dit stappenplan

Steeds vaker krijgen ondernemers te horen dat zij mee moeten gaan in de ontwikkelingen op het gebied van technologische ontwikkelingen en I(C)T. Veel bedrijfsprocessen kunnen namelijk flink vereenvoudigd worden met behulp van de juiste systemen en software. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je administratie of voorraadbeheer. Maar waar moet je beginnen met het inwinnen van advies, en wat is wel en niet nodig? In dit artikel proberen we je daar inzicht in te geven met behulp van ons stappenplan.

Huidige problemen?

Allereerst is het natuurlijk van belang om te bekijken tegen welke problemen je op dit moment aanloopt. Advies inwinnen over IT terwijl je eigenlijk niet goed weet waarvoor je dat advies wilt gebruiken is onbegonnen werk. De mogelijkheden van de techniek op het gebied van IT-diensten zijn namelijk eindeloos. Breng daarom goed in kaart wat er momenteel verbeterd zou kunnen worden binnen jullie huidige bedrijfsprocessen zodat je weet waar je moet beginnen. Probeer te bedenken of bepaalde zaken te combineren vallen en doe daar je voordeel mee.

Mogelijke oplossingen

Voor je bijvoorbeeld op internet gaat zoeken en de meest fantastische oplossingen tegenkomt is het van belang om te bepalen welke oplossingen het best passen bij jouw situatie. Ben je een kleine(re) ondernemer dan hoeft een geavanceerd IT-systeem niet persé de beste oplossing te zijn. Een goedkopere oplossing hoeft namelijk niet altijd minder goed te passen bij jouw bedrijf. Bekijk daarom goed welke minimale eisen er verbonden zijn aan eventuele oplossingen voor jouw probleem. Op die manier kun je beter de afweging maken welke eventuele oplossingen meer of minder geschikt zijn.

Zoek een professional

Wanneer je zelf jouw probleem en een eventuele oplossing in kaart gebracht hebt, ga je op zoek naar een professional in de vorm van een externe partij die jou kan helpen bij het zo goed mogelijk oplossen van het probleem. Dit kun je natuurlijk doen via je eigen netwerk of heel eenvoudig met het behulp van internet. Veel bedrijven geven uitleg in de vorm van cases op hun website waardoor je kunt zien wat een partij te bieden heeft. Tegelijkertijd zijn er vaak oplossingen op maat waarbij een specialist met jou bekijkt hoe zij het beste het probleem voor je op kunnen lossen met behulp van hun (bestaande) scala aan software en programma’s.

Maak afwegingen

Tot slot zal je natuurlijk een afweging moeten maken op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, prijs, kwaliteit en service. Het kan daarom raadzaam zijn om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen en deze met elkaar te vergelijken.

We hopen je een iets beter beeld gegeven te hebben van hoe je het beste te werk kunt gaan wanneer je op zoek bent naar goed IT-advies. Lees je daarom zo goed mogelijk in en vervolg je zoektocht met dit stappenplan!

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top