Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Tips om jouw SEO te optimaliseren - Online diensten | ICT Diensten Online

Tips om jouw SEO te optimaliseren

Ruim 90% van de Nederlanders zoekt websites en producten via Google. Het is dus heel belangrijk dat jouw webshop of website goed zichtbaar is in Google. Dat bereik je met SEO: Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie. Met een goede SEO weet jouw doelgroep je beter te vinden. Maar hoe krijg je een goede SEO? Lees de tips hieronder om je SEO te optimaliseren.

Alles-in-één overzicht met een SEO Optimizer

Allereerst wil je waarschijnlijk weten waar je nu staat. Dat is ook wel zo handig, anders weet je niet welke verbeterpunten er voor jouw website zijn en kun je jouw SEO dus niet optimaliseren. Daarvoor is bijvoorbeeld het alles-in-één-overzicht van SEO Optimizer. Die laat niet slechts enkele onderdelen van SEO optimalisatie zien, maar behandelt alle facetten van SEO. Dat zijn er drie:

  • ranking van zoektermen
  • techniek
  • autoriteit / linkbuilding

In een SEO Optimizer zie je onder andere op welke zoektermen jouw website en producten momenteel worden gevonden in Google. En hoe hoog jouw positie op elk van die zoektermen nu is. Tip: alleen een positie in de top 10 telt mee. Vrijwel niemand kijkt namelijk naar websites buiten de top 10.

Ook de techniek van jouw website moet in orde zijn. Is je website goed leesbaar op mobiele telefoons? En laadt de website snel? Verschijnen er geen irritante pop-ups meer in beeld als de website eenmaal geladen is? En zijn er geen foutmeldingen door defecte pagina´s? Dan zit het met de techniek wel goed. Zoals je leest, zijn dit heel verschillende vragen. Een goede SEO tool beantwoordt die allemaal voor je.

En laat bovendien informatie over autoriteit zien. Autoriteit is voor Google belangrijk, want dit betekent dat jouw website inhoudelijk sterk is. Dus niet vol staat met spam, maar door andere websites wordt aangeraden. Een soort “expert”-status zeg maar. Een goede SEO Optimizer tool vertelt precies wat jouw huidige autoriteit is. En het liefst ook hoe je die autoriteit kunt verhogen.

Gratis extensies voor live data

Met een SEO Optimizer weet je dus precies waar je nu staat en wat je kunt verbeteren. Daarna ga je aan de slag met SEO. Heb je iets aangepast? Dan heb je twee opties:

  • je wacht tot de SEO Optimizer nieuwe data toont
  • je kijkt direct live of jouw aanpassingen zijn doorgevoerd

Dit tweede is handig als je bijvoorbeeld foutmeldingen hebt opgelost. Zoals een paginabeschrijving voor zoekmachines hebt gemaakt. Met een gratis extensie voor je webbrowser zie je precies welke paginabeschrijving jouw pagina op dit moment heeft. Dus niet welke die gister had, maar wat er nu staat. Zoals de extensie “SEO Meta”. 

Wil je meer zien dan alleen de paginabeschrijving? Dan kies je voor een uitgebreidere extensie met live metingen. Daarmee kun je veel meer oplossingen zien. Zei de SEO Optimizer bijvoorbeeld dat jouw H1 kop te lang was of ontbrak? Met een uitgebreide gratis extensie zoals “SEO Minion” zie je direct welke H1 kop of H1 koppen een pagina nu heeft. Maar ook de paginabeschrijving, het aantal afbeeldingen en de tussenkoppen zijn te zien. Deze extensie analyseert zelfs of er momenteel niet werkende links op de pagina staan. Zo weet je direct of jij alle foutmeldingen hebt opgelost. Je hoeft dus niet te wachten tot de SEO tool nieuwe data heeft verzameld. Soms duurt dat namelijk wel een week.

Tip: combineer de tool met extensies

Het grote voordeel van extensies is hun actualiteit. Ze laten altijd de live gegevens zien, terwijl een tool soms maar een keer per week jouw website analyseert. Waarom zou je dan niet alleen met extensies werken? Nou, dat raden we je af. Want:

  • extensies werken voor één pagina. Als je de hele website wilt scannen, zul je elke pagina apart moeten invoeren.
  • veel extensies geven geen foutmeldingen, maar alleen de feiten. Bijvoorbeeld wat jouw huidige paginabeschrijving is, maar geen foutmelding dat die veel te lang is.
  • geen enkele extensie laat alle relevante informatie voor SEO zien. Je hebt dus heel veel extensies nodig om alle data te krijgen, terwijl er tools zijn die jou een compleet overzicht geven.

Kies dus vooral voor de combinatie van een gratis of betaalde SEO Optimizer en gratis extensies. Dat is de eenvoudigste manier om jouw SEO te optimaliseren.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top