Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Linux training online (e-learning) of klassikaal volgen? | ictdienstenonline.nl

Linux training online (e-learning) of klassikaal volgen? De voor- en nadelen

Steeds meer bedrijven maken gebruik van besturingssysteem Linux. Vooral op servergebied heeft dit besturingssysteem een uitstekende positie. Niet zo gek dus dat er bij vacatures steeds vaker wordt gevraagd om een Linux certificering. Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor het Linux beheer? Of ben je in de gelegenheid om dat te worden, maar heb jij op dat gebied nog veel te leren? Of wil jij je breder ontwikkelen en deze vaardigheid op je CV kunnen zetten? Het volgen van een online- of klassikale Linux training is in dat geval een goed idee. Maar hoe bepaal je of je deze training het best online of klassikaal kan volgen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij waardoor jij de keuze zo hebt gemaakt.

E-learning: voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van online lessen volgen, ook wel e-learning, is simpelweg dat het je minder contacturen kost. Geen reistijd, een reiskosten, niet urenlang luisteren naar een professional, maar zelf aan de slag. Zeker wanneer je de training dient te combineren met een drukke baan en wellicht een druk privéleven kan deze vorm van leren een goede uitkomst zijn. Daar komt bij kijken dat je de training kunt volgen op jouw eigen tempo en op momenten dat het jou het best uitkomt.

E-learning: nadelen

Maar het volgen van een online training heeft niet enkel voordelen. Zo kost het veel discipline en doorzettingsvermogen om op eigen initiatief de training te voltooien. Daarbij zul je zelf actief aan de slag moeten wanneer je een bepaald aspect niet begrijpt of onder de knie krijgt; er is niemand om je dit even rustig uit te leggen. Natuurlijk kun je om hulp vragen bij je coach, maar via persoonlijk contact gaat dit veel eenvoudiger dan via e-mail.

Klassikaal: voordelen

Tijdens de klassikale training heb jij contact met een professional en met andere kandidaten. Er is ruimte voor vragen, om te sparren of om gezamenlijk problemen op te lossen. Daar komt bij kijken dat je bij een klassikale training automatisch beschikt over de juiste middelen die je nodig hebt. Linux draait bijvoorbeeld niet even goed op elk elektronisch apparaat.

Klassikaal: nadelen

Beheers jij bepaalde onderdelen van de training al uitstekend, en kun je deze daarom overslaan? Dit gaat niet zo eenvoudig tijdens een klassikale training. Dit onderdeel zal aan iedereen uitgelegd moeten worden, waardoor jij je nog wel eens flink kan gaan vervelen.

Wegen de voordelen voor jou op tegen de nadelen en heb jij op deze manier een keuze kunnen maken?

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top