Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Diensten - Online diensten | ICT Diensten Online

Diensten

ICT diensten is een breed begrip. Op het internet zijn zo ontzettend veel soorten diensten te vinden, dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Wij hebben het over online ICT diensten: wat is het, wat komt er bij kijken en wat houdt het allemaal in? In grote lijnen gaat het over het vereenvoudigen van software, zodat het voor iedereen bruikbaar is.

IT of ICT?

In de volksmond worden de termen IT en ICT vaak door elkaar gebruikt. IT betekent informatietechnologie en ICT heeft de betekenis informatie- en communicatietechnologie. Ze zijn dan ook nauw verwant aan elkaar, echter zit er toch een klein verschil in. ICT valt als het ware onder het overkoepelende begrip IT. Zo wordt ook vaak naar ICT gezocht op het internet, terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar services van de IT. De meesten denken meteen aan computers als ze IT of ICT horen. Dat is deels terecht, er komt echter wel veel meer bij kijken dan de meesten weten.

IT en ICT


Wat is het verschil tussen IT en ICT?

IT verwijst met name naar de hardware, software en de netwerken. Bij ICT komt er, zoals de naam al zegt, de communicatie bij kijken. Alles dat zich met telecommunicatie en informatiesystemen bezig houdt, wordt als ICT beschouwd. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het beheren en ontwikkelen van systemen, databases en netwerken. Daarnaast valt het onderhouden van computers en programmatuur hier ook onder. De ICT beschrijft in feite een specifiek gebied van de IT.

Onder ICT vallen als het ware alle communicatiediensten die te maken hebben met informatietechnologie. Zoals hierboven al enkele voorbeelden genoemd, zijn er ook diensten waarmee een website te verbeteren is. Enkele voorbeelden van website optimalisatie zijn SEO, SEA en het werken met Google Analytics. Online marketing is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden voor veel bedrijven. De ICT is dus ook steeds belangrijker geworden, het moet zich met de tijd mee ontwikkelen. Inmiddels zijn er ontzettend veel verschillende werkzaamheden waarmee ICT’ers zich bezighouden.

 

SEO

Verbeter de vindbaarheid van jouw site voor onder andere Google.

Google Adwords

Plaats de juiste advertenties om meer websitebezoekers en leads te genereren.

Google Analytics

Bekijk wat SEO en SEA voor effect hebben op de vindbaarheid van jouw website in Google!


Cloud computing

Een ontwikkeling van de afgelopen jaren is cloud computing. Cloud computing zorgt er als het ware voor dat je alle services op het internet kunt regelen. Zo kunnen er online bestanden worden opgeslagen, geanalyseerd of er worden databases bijgehouden. Het is mogelijk om dit in bepaalde mate uit te besteden aan een cloudprovider, die jou als bedrijf of particulier clouddiensten aanbieden.

Cloud computing

top