Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Microsoft PowerPoint- PowerPoint presentatie | ICTDIENSTENONLINE.NL

Microsoft PowerPoint

Snel een eenvoudige of een diepgaande professionele presentatie in elkaar zetten is met PowerPoint zo gebeurt. Het biedt eindeloze mogelijkheden, maar je moet wel weten hoe je de tools moet gebruiken!

PowerPoint presentatie

De presentatietool PowerPoint van Microsoft wordt door veel mensen gebruikt ter ondersteuning van een presentatie. Je kunt er gemakkelijk jouw woorden mee ondersteunen door middel van afbeeldingen of filmpjes. Het is bewezen dat het visueel maken van tekst beter blijft hangen bij de mens, wat dus juist je bedoeling is van een presentatie. Door zowel de visualisatie als de steekwoorden blijft de hele presentatie en de boodschap beter in het geheugen plakken.

Voor de presentator is het ook een handige tool. Hij kan hier steekwoorden op kwijt, zodat hij weet wat en wanneer hij wil gaan vertellen. Zonder daarbij gebruik te moeten maken van een onhandig briefje of iets dergelijks.

PowerPoint presentatie


 PowerPoint presentatie

Kan er ook iets fout gaan bij een PowerPoint presentatie?

Ja. Altijd, overal en bij alles kan iets fout gaan. Zo ook bij het gebruik van PowerPoint. Het programma biedt tal van leuke tools, echter is het de kunst om het niet te overdrijven. Maak je PowerPoint presentatie niet te bond, dat werkt afleidend. Een teveel aan allerlei effecten en kleuren in de lay-out kan ook al negatieve gevolgen hebben op het doel van jouw presentatie.


PowerPoint presentatie tips

Veel van de tips klinken voor velen logisch, maar je wil niet weten hoe vaak hier nog fouten in gemaakt worden. Dus check onderstaand lijstje eventjes voordat je een presentatie geeft..

Tip 1: Steekwoorden!

Gebruik steekwoorden, geen zinnen! Dit is de meest voorkomende fout bij PowerPoint presentaties. Met steekwoorden vertel je vanuit jou zelf en dat houdt juist de aandacht van de mensen.

Tip 4: Spelling & grammatica controle

Controleer vooraf je presentatie jouw PowerPoint altijd even met de spelling & grammatica controle. Wel zo netjes en professioneel.

Tip 2: Contrast

Zorg voor het juiste contrast met de letterkleur en de achtergrondkleur; de letters moeten leesbaar zijn voor je publiek, anders haken ze te snel af.

Tip 5: Houd het overzicht

Bespreek per slide maar 1 onderwerp, anders wordt het gauw onoverzichtelijk voor zowel de lezer als de presentator.

Tip 3: Consistent

Ben consistent in je PowerPoint; gebruik hetzelfde lettertype en lay-out.  Het wordt anders al snel te druk en onoverzichtelijk. Ook oogt het nogal onprofessioneel.

Tip 6: Huisstijl

Maak gebruik van een eigen huisstijl-template waarin je logo verwerkt zit. Dit straalt professionaliteit uit en zal bij de bezoekers een bepaalde breinpositie opleveren.

 

Tot slot nog een leuke tip

Voeg random een lege pagina toe. Hiermee trek je sneller de aandacht van het publiek. Hierin kun je bijvoorbeeld iets belangrijks vertellen of interessante vragen stellen.

 
top