Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
SaaS - Software as a Service | ICTDIENSTENONLINE.NL

Software as a Service

Dit is de laatste van de drie vormen van cloud computing. Een SaaS provider zorgt voor vrijwel alle bestanden en services in de cloud. Er wordt veel voor je geregeld, waardoor je zelf tijd over houdt om je op andere belangrijkere dingen te focussen! Andere veel gebruikte cloud computing services zijn PaaS en IaaS.

Wat is SaaS?

SaaS is toch wel de meest voorkomende hosting vorm in de cloud. Het is de laatste jaren sterk gegroeid, maar is nog steeds erg snel aan het stijgen.  Bij Software as a Service wordt alles door de cloudprovider geregeld. Van het netwerkbeheer tot de middleware tot de applicaties. Daardoor worden ook alle fouten (bugs) automatisch door de cloudprovider opgelost en worden de updates automatisch uitgevoerd. De services kunnen snel en eenvoudig worden opgezet.

SaaS

 


cloud provicer

SaaS kenmerken

Via het internet wordt er software aangeboden. In plaats van eenmalige aanschafkosten van de software, betaal je bij SaaS naar gebruik. Uiteraard zit hier een keerzijde aan: SaaS is een doorlopende kostenpost, waardoor de kosten ongemerkt hoger kunnen uitvallen dan vooraf gedacht was. Alle softwaretoepassingen zijn in handen van de cloud provider. Zij regelen het netwerkbeheer, de middleware hosting en de applicaties. Alles is up-to-date en je hebt altijd toegang tot je bestanden. SaaS is schaalbaar en wordt via een webbrowser benaderd. Daarnaast wordt SaaS als één dezelfde versie voor elke gebruiker aangeboden.


Voordelen van SaaS

Eenvoudige installatie en onderhoud

De software wordt niet op de computer van de afnemer geïnstalleerd, maar op de server van de softwareleverancier. Hierdoor kan eenvoudig de software geïnstalleerd en onderhouden worden, evenals het maken van back-ups, updates en het uitvoeren van beveiligingen

Flexibele kosten

De kosten bewegen flexibel met de gebruikersbehoeften mee. Zo betaal je nooit te veel. Daarnaast is het abonnement periodiek opzegbaar, vaak per kwartaal of half jaar.

Overal beschikbaar

SaaS is altijd en overal beschikbaar, voor iedereen die er toegang tot heeft. Op je computer, laptop, tablet. Thuis, op het werk of in een café. Je hebt altijd en overal toegang tot je documenten.

 

top