Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
PaaS - Platform as a Service | ICTDIENSTENONLINE.NL

Platform as a Service

Een PaaS is een van de cloud computing services die in de cloud worden aangeboden. Een cloud provider is voor een gedeelte verantwoordelijk, jij zorgt voor de andere toepassingen. Andere vormen van cloud computing zijn IaaS en SaaS

Wat is PaaS?

In tegenstelling tot IaaS, wordt er bij PaaS iets meer verantwoordelijkheid bij de cloudprovider neergelegd. PaaS staat voor Platform as a Service, wat betekent dat het voor een bedrijf mogelijk is om makkelijk en snel een platform op te zetten. Waar bij IaaS het bedrijf zelf invulling moet geven aan de inrichting en het besturingssysteem, zorgt PaaS voor deze taken. Bij PaaS blijven de gegevens en applicaties wel in het eigen beheer. Voor PaaS geldt dat je alleen betaalt voor datgene waar je gebruik van maakt; velen vergelijken het met een elektriciteitsrekening. Ook kun je ontdekken, wat zijn de verschillen tussen iaas paas saas?

Cloud computing


PaaS

 

Voor wie is PaaS handig?

In principe is het gebruik van een PaaS slim op het moment dat je een ontwikkelaar bent. Hierbij krijg je de basis, maar geef je zelf invulling aan de gegevens en dergelijke. Het bespaart je erg veel tijd en het wordt op een goede manier voor je gedaan. Het is wel verstandig om er enige kennis en ervaring mee te hebben, echter geeft dit je in tegenstelling tot SaaS wel weer meer flexibiliteit.


Voordelen van PaaS

Kant en klare platformen

De cloud provider stelt kant en klare platformen beschikbaar voor jouw bedrijf. Het is makkelijk en snel te installeren. Het wordt op jouw behoeften en wensen afgesteld.

Up-to-date

De cloud provider zorgt voor automatische installatie van (nieuwe) software. Hierdoor blijft de kwaliteit van jouw systemen gewaarborgd.

Agile

Het ondersteunt agile ontwikkeling. Dat zorgt onder andere voor een hoge flexibiliteit in het ontwikkelingsproces en maakt het laagdrempelig.

 

 

 

 

top