Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Software - Wat is software? | ICTDIENSTENONLINE.NL

Software

Software (ofwel computerprogramma’s) zijn nodig om het gebruik van de computer te vereenvoudigen. Het komt op elk apparaat voor: van computers tot telefoons tot televisies. Het ontwikkelen van software is een complex proces, waar voornamelijk IT specialisten zich mee bezig houden. Het gebruik ervan is echter praktisch gemaakt, zodat ieder van ons deze computerprogramma’s kan gebruiken.

Hardware v. Software

Software zijn simpel gezegd computerprogramma’s. Je hebt uiteraard ook hardware, maar het verschil tussen hardware en software is de tastbaarheid. Hardware omvat alle ‘tastbare’ apparatuur, terwijl software alle programma’s of toepassingen omvat.

Software is een heel breed begrip waar veel onder valt. Zo zijn er tegenwoordig veel gratis software beschikbaar, denk hierbij aan het gratis downloaden van muziek of films. Door de opkomst van gratis beschikbare software, zijn er een aantal branches (zoals de muziek en filmindustrie) aangetast. Dit kan overigens zowel in negatieve als positieve zin.

Echter is het grootste gedeelte van de beschikbare software betaald. Bedrijven hebben vaak bepaalde boekhoudprogramma’s, urenregistratie, CRM-systemen, etc nodig om alle (interne) informatie bij te houden. Dit zijn goede, weliswaar betaalde, software programma’s. Dergelijke programma’s worden gemaakt door gespecialiseerde software-ontwikkeling bedrijven.

Software

 


Microsoft software

Microsoft Office

Niet te vergeten heeft Microsoft ook een groot aandeel in de softwarebranche. Microsoft biedt diverse soorten software voor zowel bedrijven als particulieren aan. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Word of Microsoft Outlook. Microsoft Office is een betaald softwarepakket die je vrijwel op elke computer terugziet. Microsoft Office omvat bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Office 365 pakketten

Microsoft Office biedt diverse pakketten voor zowel particulier als bedrijven. Zo heeft Microsoft van Office 365 pakketten voor thuisgebruik, genaamd office 365 home. Uiteraard biedt Microsoft Office 365 ook zakelijke pakketten aan zijn klanten aan, een hiervan is office 365 business.

top