Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
ERP - Wat is Enterprise Resource Planning? | ICTDIENSTENONLINE.NL

Enterprise Resource Planning

ERP-systmen worden steeds vaker in bedrijven gebruikt. Het biedt velen voordelen aan een organisatie en zorgt onder andere voor real-time informatieverspreiding. ERP haalt het maximale uit de productiviteit en zorgt voor meer flexibiliteit binnen het bedrijf. 71% van de gebruikers is (zeer) tevreden over de implementatie en effecten van het ERP systeem!

Enterprise Resource Planning (ERP)

Enterprise Resource Planning, ook wel ERP, is simpelweg een software-/computerprogramma. Een ERP systeem zorgt voor de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen een bedrijf. Alle bedrijfssystemen worden met elkaar verbonden, waardoor er real-time informatieverspreiding binnen het bedrijf plaatsvindt. Al deze informatie is door het hele bedrijf, dus door elke werknemer, beschikbaar.

Enterprise resource planning / ERP


Als je nog niet met een ERP systeem werkt in jouw organisatie, is het verstandig om deze aan te schaffen. Het biedt je ontzettend veel voordelen en bespaart je op termijn veel tijd en geld!

 

Ontwikkeling van het ERP systeem

Vroeger was het geval zo, dat elke afdeling met afzonderlijke systemen werkten. Dit had tot gevolg dat alle (nieuwe) data in elk systeem opnieuw moest worden ingevoerd. Door de komst van ERP systemen verlopen alle bedrijfsprocessen geïntegreerd met elkaar: een mooie ontwikkeling in de technologie industrie. Om het te visualiseren: op het moment dat er een nieuwe verkooporder binnenkomt, wordt deze automatisch verwerkt tot een inkooporder en wordt de personeelsinzet automatisch aangepast.


Wat is het doel van een ERP systeem?

Een bedrijf kiest voor het gebruik van een ERP systeem onder andere om zijn kosten te onderdrukken, de productiviteit te maximaliseren en uiteraard te voldoen aan zijn klantwensen.

Voordelen ERP-systeem

Zoals hiervoor benoemd is de real-time informatieverspreiding binnen het bedrijf een belangrijk voordeel. Op het moment dat alle data up-to-date is, verlopen automatisch de vervolgprocessen ook vele malen beter. Daarnaast zorgt het voor een verbetering van de klantgerichtheid en klantenservice. Een ERP-systeem verkort de ordertijden, doordat er automatisch een bericht gaat de leverancier. Tot slot zorgt het systeem voor een flexibeler bedrijfsproces.

Phasellus vehicula

Het is een geweldige ontwikkeling, maar ook hier zitten nadelen aan. ERP systemen zijn op dit moment nog vrij prijzig. Dit heeft te maken met de lage concurrentie, gezien het feit dat ERP systemen nog relatief nieuw zijn. Het is wel zo dat steeds meer bedrijven met deze systemen gaan werken.

top