Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
ONLINE MARKETING | ICTDIENSTENONLINE.NL

Notice: Undefined offset: 1 in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/plugins/converio-shortcodes/libs/shortcodes/columns.php on line 23

Online marketing

Sinds een jaar of 20 is dit een totaal nieuwe branche. Deze nieuwe branche brengt uiteraard ook veel nieuwe begrippen met zich mee. SEO, SEA, CPC, SEM, Social Media Marketing, Algoritme, Conversie, Keywords, Search Engine Page, Anchor text, Backlink, Meta Tags en ga zo maar door. Nieuwsgierig geworden? Ik wel!

Wat is online marketing?

Online marketing is, zoals de naam het al zegt, marketing die op het internet wordt uitgevoerd. Dit gebeurt op veel verschillende manieren en er komt veel bij kijken. Nou kan ik me voorstellen dat het je nog vrij weinig zegt, online marketing. Ik ga het je zo goed mogelijk proberen uit te leggen!

De online marketing is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit heeft onder andere te maken met de snelle ontwikkelingen in de technologie. Online marketing houdt zich bezig met alle activiteiten die het bedrijf op internet uitvoert. Denk hierbij aan de verkoop van producten of diensten, maar ook alleen al het onderhouden van een bedrijfswebsite valt hieronder.

Online marketing

Waarom is online marketing belangrijk?

Ga maar bij jezelf en je omgeving na; wie maakt er helemaal géén gebruik van het internet? Precies, dat is maar een hele kleine groep mensen; vrijwel altijd senioren. Houdt daarbij in je achterhoofd dat deze groep natuurlijk op leeftijd is, dus de groep internetgebruikers blijft de komende jaren toenemen.

Bereik

Ga maar bij jezelf en je omgeving na; wie maakt er helemaal géén gebruik van het internet? Precies, dat is maar een hele kleine groep mensen; vrijwel altijd senioren. Houdt daarbij in je achterhoofd dat deze groep natuurlijk op leeftijd is, dus de groep internetgebruikers blijft de komende jaren toenemen.

Naamsbekendheid

Je marktbereik en naamsbekendheid wordt door online marketing gegarandeerd groter, mits je de online marketing op de juiste wijze uitvoert. Ook de klantenservice kan met behulp van een bedrijfswebsite verbeteren.

Nieuwe doelen

Online marketing zorgt ervoor dat de nieuwe services en diensten voor zowel consumenten als bedrijven continue up-to-date zijn. Je kunt je volledig op jouw bedrijf focussen. Dit zal uiteindelijk tot nieuwe klant(segment)en en nieuwe doelen leiden.

 

Online marketing activiteiten

Zoals ik al zei, komt er best veel kijken in het bedrijven van online marketing. Een organisatie kan ervoor kiezen om deze activiteiten aan een online marketing bedrijf uit te besteden, waar specialisten de verantwoordelijkheid op zich nemen voor jouw website optimalisatie. Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met je website wil bereiken. Gaat het om verkopen, om informatieverspreiding, om klantenservice of misschien wel alle 3? Om een goede online marketing te voeren, zal ik hieronder een aantal voorbeelden geven die onder andere online marketeers uitvoeren.

Werkzaamheden online marketeers

  •         Search Engine Optimization (SEO)
  •         Search Engine Advertising (SEA)
  •         Social Media marketing
  •         E-mail marketing
  •         Affiliate marketing
  •         Video marketing
  •         Display marketing
  •         Content marketing
 

Dit is nog maar een greep uit alle online marketingactiviteiten die er zijn. Alles op het internet blijft zich ontwikkelen, dus ga maar na dat elk van deze activiteiten zich ook continu blijven ontwikkelen. De online marketing zal nooit stil komen te staan, althans de komende decennia nog zeker niet.


Google Analytics

Hoe meet je alle online activiteiten dan?

Met behulp van Google Analytics is er de mogelijkheid om alle effecten van je website te meten en te analyseren. Alle activiteiten die op jouw website plaatsvinden, worden door Google Analytics geregistreerd. Je kunt perfect aflezen waar jouw bezoekers vandaan komen, wat de landingspagina was en wat de bounce rate van de pagina’s zijn. Een uitstekende tool om gegevens te meten en direct op het bezoekersgedrag in te spelen!

top