Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Office 365 Outlook - E-mailserver Outlook | ICTDIENSTENONLINE.NL

Office 365 Outlook

Waar verstuur jij je e-mails mee? Juist, bijna iedereen maakt gebruik van de mailserver Outlook. Het is praktisch, overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Outlook heeft zelfs meer dan 400 miljoen actieve gebruikers!

Wat is Outlook?

De belangrijkste en meest bekende functie van Outlook die velen kennen, is het e-mailverkeer. Het sturen, ontvangen, opslaan en creëren van mailings worden in Outlook 365 waargemaakt. Daarnaast biedt Outlook 365 ook onderstaande functies aan.

  • Het slaat contactpersonen op;
  • houdt een elektronische agenda met afspraken bij;
  • je kunt er een to-do list in opslaan;
  • en het is mogelijk om notities te maken.

Microsoft Outlook kan niet stil staan in zijn ontwikkeling en heeft daarom al verschillende versies uitgebracht. In 1997 kwam de eerste versie van Outlook uit. Na een aantal verbeterde versies kwam in 2003 de eerste Office Outlook versie uit (Outlook 11). Inmiddels zijn er nog 4 nieuwere versies van Microsoft Office Outlook uitgebracht en deze ontwikkeling zal niet stil komen te staan de komende jaren.

 

Outlook


Hotmail of Outlook?

In 2012 is Hotmail veranderd in Outlook. Destijds was het mogelijk om het e-mailadres van Hotmail (@hotmail…/@live…) om te zetten in een Outlook adres (@outlook.com). Dit was niet noodzakelijk en tot op heden is het nog mogelijk om gewoon gebruik te blijven maken van je Hotmail/Live adres, ondanks dat je hem niet omzet in een Outlook adres.

In de voorafgaande jaren aan 2012 waren er vrijwel geen grote ontwikkelingen geweest op het gebied van e-mail. Gmail was (en is) een grote concurrent van Outlook. Omdat Outlook zichzelf hiertegen moest beschermen, heeft het in 2012 deze grote verandering doorgevoerd. Deze verandering bracht zowel in de dienst als in het uiterlijk van Hotmail een aantal veranderingen met zich mee.

Dienst

Sinds de komst van Microsoft Outlook is het mogelijk om bestanden via de cloud op te slaan en te delen. Deze opslagcapaciteit is groter geworden, evenals de opslagcapaciteit van de inbox.

Uiterlijk

Het uiterlijk is ook zichtbaar veranderd. In Outlook worden er geen advertenties meer getoond, is het geschikter voor verschillende devices en heeft het een overzichtelijkere uitstraling gekregen.

 

top