Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
IaaS - Infrastructure as a Service | ICTDIENSTENONLINE.NL

Infrastructure as a Service

Een virtuele vorm van cloud computing is IaaS. Doorgaans blijven de gegevens bij jouw, een klein gedeelte wordt maar uitbesteed aan de cloud provider. Andere veelvoorkomende vormen van cloud computing zijn PaaS en SaaS.

Wat is IaaS?

IaaS is de eerste vorm van cloud computing, waarvan de afkorting staat voor ‘Infrastructure as a Service’. Bij Iaas blijven de meeste gegevens in jouw eigen beheer, alleen de basis wordt uitbesteed aan een cloudprovider. Alle infrastructuur en de netwerken worden naar de cloud verplaatst. De cloudprovider zorgt bij IaaS voor alle hard-en software, maar het is echter aan het bedrijf om hier zelf invulling aan te geven. Het werkt als het ware op basis van gebruik: je betaalt je cloud provider alleen voor datgene waar je gebruik van maakt.


IaaS 

On-permise

On-premise was voor de opkomst van cloud computing een van de meest gebruikte methodes. Het geeft aan dat je op een eigen locatie de automatisering in beheer hebt. Sinds de cloud in 2005 erg opkomend is geworden, is on-premise steeds meer aan het verdwijnen. Er is veel discussie rondom de kosten van cloud computing en on-premise. Voor de cloud betaal je maandelijkse kosten, waardoor je snel meer betaald dan dat je verwacht. On-premise heeft naast vaste aanschafkosten ook diverse blijvende kostenposten zoals elektriciteitskosten, personeelskosten en onderhoudskosten.


Wat biedt IaaS jouw organisatie?

Veel bedrijven kiezen voor een IaaS omdat het hen verschillende voordelen biedt. Organisaties groeien en ontwikkelen zich met de tijd mee, dus kunnen ze in cloud computing niet achter blijven. Enkele belangrijke voordelen die IaaS aan bedrijven biedt zijn:

  • Gemakkelijk en snel op actuele ontwikkelingen kunnen reageren
  • Voorspelbare kosten en goede services
  • Geen aanschaf van hardware meer door het bedrijf zelf
  • Kostenbesparing
  • Betere continuïteit van de infrastructuur
IaaS
top