Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Wat is Narrowcasting? | ICTDIENSTENONLINE.NL

Narrowcasting software

Narrowcasting

Narrowcasting software

Verhalen doorvertellen met Narrowcasting

Wat is Narrowcasting?

In tegenstelling tot broadcasting, een uitzending voor een grote doelgroep, richt Narrowcasting zich juist op een specifieke doelgroep. Een Narrowcasting systeem kom je tegen in bedrijven, winkels, zorginstellingen, eigenlijk op alle plekken waar veel mensen komen. Het concept van dit soort informatievoorziening bestaat al tientallen jaren, begin jaren negentig werd al de <a href=”https://gauddi.nl/narrowcasting/”>Narrowcasting software</a> Scala op basis van een Commodore Amiga computer gebruikt. De huidige software en hardware werkt perfect samen met breedband internet, of lokaal binnen bedrijven en organisaties. Wanneer je direct wilt communiceren met een specifieke doelgroep is een Narrowcasting scherm de beste manier om belangrijke informatie over te dragen.

Hoe werkt een Narrowcasting systeem?

Er zijn diverse elementen nodig om een compleet Narrowcasting systeem in te richten. Een internetverbinding is in principe optioneel omdat je vaak op een specifieke locatie content zult vertonen, om nieuwe content toe te voegen en live informatie weer te geven is een internetverbinding eigenlijk onmisbaar.

 • Narrowcasting hardware: De presentatie wordt afgespeeld via een PC systeem, die kan op locatie staan, of extern met verbinding via internet. Het voordeel van lokaal is de optie voor offline uitzenden, het voordeel van extern is de controle over de presentatie.
 • Narrowcasting software: De software is gebruiksvriendelijk, dit kan de bekende PowerPoint presentatie software zijn, er zijn ook specifieke programma’s met meer mogelijkheden zoals scheduling en live feeds. Moderne Narrowcasting software kan naast tekst ook afbeeldingen en video weergeven, live informatie van internet halen, en de presentatie kan op elk moment worden aangepast.
 • Narrowcasting scherm: Het is van belang dat elke Narrowcasting schermen op een goed zichtbare plek wordt geplaatst. Dit kan op de werkvloer zijn, in een wachtkamer, de bedrijfskantine of bij de kassa. Overal waar mensen komen, en vooral ook even stilstaan, zitten of wachten.

Verhalen vertellen met Narrowcasting

Naast hardware en software is het uiteraard van groot belang welke boodschap je wilt overbrengen, in feite vertel je een verhaal aan het publiek. Daarbij moet je rekening houden met de specifieke doelgroep en de doelstellingen. De twee voornaamste toepassingen zijn:

 • Informatie voor personeel: Informeer werknemers en collega’s over belangrijke informatie, nieuwe ontwikkelingen en ook interessante nieuwtjes.
 • Informatie voor bezoekers: Wanneer je mensen ontvangt kun je ze praktische informatie geven, je kunt daarnaast promoties vertonen die tot verkopen kunnen leiden.

Toepassingen voor Narrowcasting:

 • Het laatste nieuws: Laat het publiek zien wat er zich afspeelt in de wereld en binnen de organisatie.
 • Persoonlijke mededelingen: Is er een collega jarig? Heeft er iemand zojuist een nieuwe baby gekregen? Ook voor teambuilding is Narrowcasting uiterst effectief.
 • Prestaties van het bedrijf: Laat zien hoe goed een bedrijf presteert met de laatste cijfers, en moedig het personeel aan om nog beter te presteren in het volgende kwartaal. Ook zakelijke contacten kun je met deze informatie enthousiast maken.
 • Openingstijden en praktische informatie: Geef alle praktische informatie zoals openingstijden tijdens de vakantieperiode, of de informatie die bezoekers moeten overleggen bij hun afspraak.
 • Aanbiedingen en promotionele acties: Plaats Narrowcasting schermen bij kassa’s, en andere plekken waar mensen wachten. Laat speciale “in-store” promoties zien en stimuleer verkopen.
 • Online informatie: het is ook mogelijk om live informatie weer te geven zoals een nieuwsfeed in de wachtkamer, het weerbericht bij een reisbureau of andere nieuwtjes, compleet in de stijl van de organisatie.

Met Narrowcasting kun je de juiste informatie laten zien aan de juiste doelgroep, en elk verhaal op een aantrekkelijke wijze vertellen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top