Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Voordelen van dropshipping - Online diensten | ICT Diensten Online

Voordelen van dropshipping

Dropshipping is een ideale manier voor beginnende ondernemers om wat ervaring op te bouwen zonder al te veel opstartkosten te maken. Het concept is relatief simpel waarbij je zelf geen inventaris hoeft te hebben om producten aan de klanten te leveren. Het is een relatief nieuw concept waar steeds meer nieuwe ondernemers aan beginnen. Met een kleine investering kun je al beginnen met dropshipping. Het enige wat je nodig hebt is een goed contact met de leveranciers en een goede website om jouw onderneming te starten. Wanneer een klant bij jou een product koopt, zal er een melding binnenkomen bij de leverancier die vervolgens voor jou het product zal gaan leveren. 

Je hebt geen voorraad die je moet onderhouden

Je hebt ten eerste geen voorraad waar je rekening mee moet houden bij het dropshippen. Voorraad is voor veel bedrijven een groot probleem doordat het veel kosten met zich mee zal nemen. Bij de voorraad moet erop gelet worden dat er genoeg is om aan de vraag te voldoen, maar het is ook belangrijk om niet te veel voorraad te hebben. In de ideale situatie is de voorraad precies genoeg om aan de vraag te voldoen. Maar in de praktijk is dit zelden het geval doordat het voorspellen van de vraag erg lastig is. Bij dropshipping heb je geen voorraad waardoor je hier ook geen rekening mee moet houden. 

Je hoeft je minder bezig te houden met logistiek

Logistiek is erg belangrijk wanneer je producten wilt leveren aan een klant. Er moet transport geregeld worden voor de producten en de producten moeten ook goed ingepakt worden voor verzending. Met dropshipping zal de leverancier de logistiek voor jou overnemen. Zelf heb je dan geen logistieke ervaring nodig om producten te leveren aan de klant. Ook hoef je geen kosten te maken om de logistiek op te bouwen. 

Minder kosten maken

De meeste kosten voor een startend bedrijf wordt in het begin gemaakt. Met dropshipping ben je slechts een tussenpersoon voor twee partijen. Daardoor heb jij zelf significant minder kosten voor het starten van een bedrijf. Met dropshipping tools kun je op een goedkope manier jouw onderneming op gang brengen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top