Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Wat zijn de voordelen van linkbuilding? - Online diensten | ICT Diensten Online

Wat zijn de voordelen van linkbuilding?

Voor degene die actief bezig is met SEO, heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van de term linkbuilding. Dit is namelijk een onmisbare factor wanneer jij hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines wilt komen te staan. Uiteraard bestaat SEO uit veel meer dan alleen, echter is het wel één van de drie grote facetten, die uiteindelijk het succes van jouw website of webshop bepaald. Om je een idee te geven wat de voordelen van linkbuilding zijn, is het goed eerst verder in te gaan op wat linkbuilding nu exact is en hoe je het kunt toepassen. Doe er dus je voordeel mee!

Wat is linkbuilding?

Op de vraag, wat is linkbuilding nu eigenlijk is het antwoord in de basis relatief eenvoudig uit te leggen. Je zorgt er namelijk voor, dat jij stemmen krijgt van andere websites, door het plaatsen van een link. Dat kunnen ze doen omdat ze je aardig vinden, maar in de meeste gevallen wordt het gedaan om elkaar verder te helpen met het scoren in de zoekresultaten. Google ziet een link namelijk als een stem. Dus je kunt je voorstellen, hoe meer stemmen je hebt, hoe hoger je komt te staan. Echter werkt dit niet helemaal zo. Het is natuurlijk wel van belang, dat je zorgt dat je goede links krijgt en ook kwalitatief hoogwaardig. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat je gestraft wordt en juist lager in de resultaten komt te staan.

Welke vormen van linkbuilding zijn er ?

In principe kennen we een 2-tal mogelijkheden om te linkbuilden. De eerste is het ‘kaal’ linken of terwijl er wordt een link op een website gezet en daarmee klaar, maar het kan ook op een andere manier. Dat betekent dat een link wordt verwerkt in een artikel. Dit noemen we ook wel een advertorial. Dat betekent dat je een stuk tekst typt, die gaat over een bepaald onderwerp en hier een link in verwerkt die verwijst naar jouw website, maar ook te maken heeft met het onderwerp, zodat het voor Google als relevant wordt gezien.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top