3 tips voor het overstappen naar een nieuwe ICT-systeem

Zou je graag willen overstappen naar een nieuw ICT-systeem? Het verder automatiseren van de bedrijfsprocessen maakt het werken natuurlijk efficiënter en dus kostenbesparender. In dit artikel lees je hoe je je medewerkers het beste kunt overtuigen om over te stappen op een nieuw ICT-systeem en lees je waar je rekening mee moet houden bij webhosting.

1.)   Communiceer je missie en visie door

Voor medewerkers is het belangrijk dat je je missie en visie helder communiceert. Waar sta je voor? En waar ga je voor? Je start eerst met de visie. Stel een blik op de langere termijn (3 tot 5 jaar) en kijk breder dan alleen je bedrijf. Een missie stel je op door na te denken wat de kernwaarden en het bestaansrecht van het bedrijf is.

2.)   Hoe communiceer je de digitale transitie door naar je achterban?

Vervolgens is het belangrijk om aan de bovenste lagen van de organisatie, het bestuur, door te communiceren welke digitale transitie je wilt bewerkstelligen. Voor de top van organisatie is het belangrijk om aan te geven wat het gaat opleveren. Een andere mogelijkheid heb je door te communiceren wat het nieuwe ICT-systeem in de toekomst gaat besparen. Noteer de kanttekeningen die zij maken en pas het voorstel hierop aan.

Vervolgens communiceer je de digitale transitie door naar de werknemers. Je kan bijvoorbeeld de nieuwbrief gebruiken, of het in een vergadering communiceren. Laat de werknemers, bijvoorbeeld via de ondernemersraad, meebeslissen hoe het nieuwe ICT-systeem in zijn werking gaat.

3.)   Test test

Tot slot moet er voldoende ruimte zijn om het ICT-systeem te testen. Laat je personeel hiermee experimenten en vraag om hun feedback. Is het bedoeld voor klanten? Laat een aantal mensen het systeem testen, voordat het live gaat. Neem alle feedback ten slotte in je op om uiteindelijk de geschikte versie door te voeren.

Hier moet je op letten bij het uitbesteden van je webshosting

Voor bedrijven is webhosting zeker belangrijk indien je extra opslagruimte wilt toevoegen, waarop je gegevens kan opslaan. Dankzij de toegang tot een webserver kan men de website altijd blijven bezoeken. Op internet vind je tal van aanbieders en het is goed voor te stellen dat het lastig is om een geschikte partij te vinden. Hieronder lees je tot slot waar je op moet letten bij webhosting:

Wat zijn jouw kennis en vaardigheden?

Allereerst moet je bij jezelf ten rade gaan of jezelf een website goed kan bouwen én onderhouden. Consumenten verwachten tegenwoordig steeds snellere websites en de online veiligheid wordt steeds belangrijk. Vraag je daarom af of je dit kan en je tijd vrij wilt maken voor het bouwen van een website. Een webapplicatie laten maken is ook een mogelijkheid!

Wat heb je eigenlijk nodig?

De bovenste vraag is eigenlijk vrij logisch. Bedenk voor jezelf goed wat je allemaal nodig hebt. Hoeveel opslagruimte heb je daadwerkelijk nodig? Wil je gebruikmaken van WordPress? En wil je automatische backups? Allemaal zaken die een rol spelen. Bekijk de mogelijkheden goed en vergelijk de webhostingbedrijven op basis van reviews en je wensen. Zo heb je snel een geschikte partij te pakken!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top