De ICT trends op dit moment

ICT trends van dit moment

De technologie op het gebied van ICT is niet meer weg te denken. Wat je nu allemaal kan doen met technologie is ongelofelijk. Je kan objecten uitprinten met een 3D printer en je kan zelfs pakketjes bezorgen met een drone. De markt blijft zich continu veranderen om met nog nieuwere dingen te komen. Een idee in je hoofd kan zomaar de werkelijkheid komen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over verschillende trends die zich afspelen in de ICT markt. 

Chatbots 

Je hebt het vast wel eens eerder voorbij zien komen: je bent aan het browsen er komt ineens een chatvenster te voorschijn. Dit wordt ook wel een chatbot genoemd. Veel bedrijven hebben de afgelopen tijd een chatbot in hun website geïmplementeerd. Een chatbot is een virtuele hulplijn. Als het al na sluitingstijd is dan kan een chatbot de vragen voor je klanten beantwoorden. Je kan vooraf instellen wat voor teksten de chatbot moet gaan zeggen. Chatbot is een vrij nieuwe techniek maar hij zorgt wel voor een ultieme gebruikerservaring. 

Elektrische vervoermiddelen 

In de grote steden in het buitenland zie je ze steeds vaker: een elektrische step. Helaas is het nog niet legaal in Nederland om met een elektrische step te steppen op straat. De elektrische steppen van Lime zijn hele handige “deel” steppen. Je hoeft alleen de Lime app te downloaden en je creditcard te koppelen. In de app kan je zien waar de steppen allemaal geparkeerd staan. Als je wilt gaan steppen moet je de step gaan unlocken door de QR code te scannen. De technologie die lime gebruikt is echt fantastisch. 

Ben jij een echte technologie fan en wil je nog meer informatie over technologie? Bezoek dan eens technologie.nl. Dit is een leuke blog waar van alles staat over gadgets en technologie. 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top