Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Efficiënt te werk gaan door gebruik te maken van Cloud - Online diensten | ICT Diensten Online

Efficiënt te werk gaan door gebruik te maken van Cloud

Cloud IT

Waar in het verleden bestanden, documenten en data lokaal werd opgeslagen bij bedrijven, bewegen de meeste ondernemingen inmiddels naar cloudopslag. Cloudopslag wil zeggen dat informatie online wordt opgeslagen op diverse servers.

Een belangrijk kenmerk is dat deze servers met een internetverbinding waar dan ook bereikt kunnen worden. Waar in het verleden een ingewikkelde VPN-verbinding vereist was om toegang te krijgen tot bedrijfsbestanden, is dit met cloudopslag niet langer een vereiste.

Voordelen van cloudopslag

Naast het feit dat met cloudopslag bestanden eenvoudiger te bereiken zijn voor teamleden en derde partijen, zijn er nog diverse andere voordelen.

Vereenvoudigde samenwerking

Door gebruik te maken van cloudopslag wordt samenwerken een stuk eenvoudiger. Bestanden kunnen realtime worden aangepast en vervolgens direct inzichtelijk gemaakt worden voor teamleden.

Bovendien maakt cloudopslag thuiswerken aanzienlijk eenvoudiger. Ook kan er zo nodig onderweg gewerkt worden. Het enige dat nodig is, is een verbinding met het internet.

Veiligheid

Hoewel intuïtief lokale opslag veiliger kan aanvoelen, is dit lang niet altijd het geval. Ook lokale servers kunnen doelwit zijn van hackpogingen. Sterker nog, in de meeste gevallen is cloudopslag veiliger.

Grote cloudcomputing diensten als Dropbox hebben volwaardige afdelingen gewijd aan het beveiligen van hun servers en data. Voor veel bedrijven in het MKB is het lastig om dit niveau van beveiliging zelfstandig te bereiken bij lokale opslag.

Overzicht

Goede clouddiensten zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Voor beheerders is het eenvoudig om verschillende beheerniveaus aan te maken voor verschillende rollen en teams binnen het bedrijf.

Kosten

Lokale opslag is vaak duurder dan cloudopslag. Servers zijn duur in de aanschaf en moeten bovendien jaarlijks deels afgeschreven worden. De ruimte die met cloudopslag verkregen kan worden is, zeker bij grote volumes, vaak goedkoper per eenheid opslagcapaciteit dan lokale opslag.

Zakelijke Dropbox met korting

De grootste partij voor zakelijke cloudopslag is op dit moment Dropbox. Naast de particuliere producten van het bedrijf, is er namelijk ook Dropbox Business. Hierbij bestaan er twee pakketten: Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced.

Bij het Advanced-pakket is er onder meer ongelimiteerde opslagruimte en kunnen uitgebreide beheerniveaus worden aangebracht.

Voor een Dropbox Zakelijk-pakket kan je in Nederland terecht bij de preferred reseller van Dropbox in Nederland: Moreval. Moreval heeft bovendien een tijdelijke actie, waarbij klanten een korting van 10% ontvangen wanneer zij nieuwe pakketten afsluiten of bestaande licenties verlengen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top