Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Is instant inkt iets voor u? - Online diensten | ICT Diensten Online

Is instant inkt iets voor u?

Is instant inkt iets voor u

U heeft het vast al wel eens op de radio of tv voorbij horen komen: instant inkt. HP was een aantal jaar geleden de eerste aanbieder op de Nederlandse markt die met dit concept begonnen is. Inmiddels zijn ook andere merken zoals Brother hiermee aan de gang. Blijkbaar is er behoorlijk wat vraag naar. Maar wat is instant inkt precies? En is het echt zo’n groot voordeel?

Wat is instant inkt?

Instant inkt is een abonnementsvorm voor inktcartridges of toners. Eigenlijk het principe zoals wij dat kennen bij mobiele telefoons, maar dan voor inkt. Je neemt hier geen belminuten of databundel af maar een X aantal printjes per maand. U kiest bijvoorbeeld voor 25, 50, 100 of 500 printjes per maand. De leverancier stuurt daarna een nieuwe inktcartridge op en zorgt dat de oude gerecycled wordt. Dit lijkt erg gemakkelijk, echter kan het toch duur uitpakken.

Wat zijn de voor- en nadelen van instant inkt?

Een nieuw product of dienst heeft natuurlijk vele voordelen. Maar er kleven ook nadelen aan instant inkt vast. Daarom hebben we zowel de voor- als de nadelen op een rijtje gezet.

Het voordeel is natuurlijk dat je nooit meer een inktcartridge hoeft te kopen. Daarnaast hoef je je ook niet druk te maken of je inktcartridge op voorraad is. Het grote voordeel is dus eigenlijk het gemak. Als je je netjes aan de hoeveelheid printjes houdt dan is het dus ook een goede oplossing.

Maar daarin zit dus ook de crux. Net als bij een mobiel abonnement moet je flink bij betalen als je over je ‘bundel’ heen gaat. Dit kan wel tot een euro per printje zijn. Daarnaast moet je ook het aantal printjes opmaken, anders betaal je te veel per printje.

Ook als je veelal zwart-wit print, is instant inkt een dure oplossing.

Andere oplossing

Instant inkt is dus zeker niet in alle gevallen zo voordelig. We snappen echter ook dat u niet elke keer een inktcartridge van een printermerk aan wilt schaffen. Deze cartridges zijn namelijk peperduur! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goedkope inktcartridges van huismerken op de markt. Uit verschillende tests is gebleken dat deze cartridges niet onderdoen voor de cartridges van dure A-merken.

Voordat u instant inkt abonnement neemt is het verstandig om van tevoren te kijken of u daadwerkelijk de kosten uit dit abonnement haalt. Zeker gezien de goedkope varianten die op de markt zijn.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top