Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
Is jouw ICT-omgeving veilig? Doe de check! - Online diensten | ICT Diensten Online

Is jouw ICT-omgeving veilig? Doe de check!

Tegenwoordig is het voor vrijwel ieder bedrijf noodzakelijk om een ICT omgeving in te richten. ICT is de beste middel om razendsnel informatie op te slaan en weer op te halen. Het maakt snelle communicatie op afstand mogelijk met medewerkers en verbeterd de samenwerking. Informatie kan overal online opgehaald worden, waardoor werknemers de mogelijkheid hebben om zelfs thuis verbonden te zijn met het werk. Echter kunnen er wel eens deurtjes openstaan waardoor onbevoegden ook toegang kunnen krijgen tot deze informatie. Het is daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan de beveiliging van ICT.

Frauduleuze websites en e-mails

De makkelijkste manier voor anderen om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens is door middel van phishing bij de werknemers. Hierbij wordt er geprobeerd om belangrijke informatie van medewerkers te stelen. Bij deze methode worden er nep websites en e-mails aangemaakt die zich doen alsof ze van een bedrijf, organisatie of bank zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een e-mail krijgen van de bank dat er iets mis is gegaan en je moet direct inloggen in jouw bankrekening. Natuurlijk zijn er ook gevallen waarbij er daadwerkelijk iets is misgegaan. Het is daarom belangrijk om voordat je op links klinkt of bestanden download eerst een phishing test doet. 

Kwetsbaarheden in de online omgeving

Er kunnen ook aardig wat kwetsbaarheden in een online bedrijfsomgeving zitten. Tijdens de ontwikkelfase is het belangrijk om hier goed aandacht aan te besteden. Werk samen met de ICT experts van bijvoorbeeld Gflex.nl om eventuele problemen te detecteren en direct op te lossen. Het gaat hierbij om zwakke punten in het systeem die makkelijk te doorbreken zijn. Er zijn speciale teams die met hun expertise van buitenaf een ICT omgeving binnendringen zonder dat het bedrijf het door heeft. Wanneer de teams zijn binnengedrongen communiceren zij dit met het bedrijf zelf. Op deze manier kunnen alle zwakke punten verstevigd worden zodat het onmogelijk wordt om toegang te krijgen tot de omgeving. 

Hulp inschakelen van een expert

Om een omgeving optimaal te beveiligen is het nodig om een expert in te schakelen. Met ICT advies door Gflex kom je alles te weten wat nodig is om je ICT-omgeving veilig(er) te maken.

Zwart En Grijs Laptopcomputer Ingeschakeld Computercodes Doen

Tags

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top