Veiliger internetten met een VPN

Je hebt het misschien wel is voorbij zien komen, maar je denkt bij jezelf: wat houdt het precies in? We hebben het hierover een VPN. Voor sommige bekend terrein en sommige weten totaal niet wat het is. In dit artikel leggen we je uit hoe een VPN kan bijdragen aan het veiliger surfen op het internet.

Wat is een VPN?

Een VPN-verbinding is een beveiligde tunnel waar informatie door verzonden wordt, in tegenstelling met een normale internetverbinding is de verbinding met een VPN-netwerk versleuteld. Hackers en spionerende cookies hebben een veel kleinere kans om jouw IP-adres te achterhalen. Met een VPN-verbinding kan je vrijwel veilig surfen op het internet aangezien jou IP-adres niet wordt weergeven. Je surft op het internet onder een nep IP-adres dat niet naar jou toe leidt.

Wat is een IPSec?

IPSec staat voor Internet Protocol SECurity. Het is een standaard beveiliging op alles IP-pakketten. Het doel van een IPSec verbinding is het versturen van gevoelige gegevens betrouwbaarder maken. Een IPSec verbinding kan in twee verschillende modus, namelijk de transport- en tunnelmodus. De tunnelmodus is er om het verkeer van de beveiligde informatie te coderen. Een IPSec gaat meestal samen met een VPN-verbinding. Dit wordt ook wel een IPSec VPN verbinding genoemd.

VPN-aanbieders

Er zijn veel VPN-aanbieders te vinden op het internet. Het is verstandig om de providers met elkaar te vergelijken, omdat er veel verschillen tussen de providers zijn. Bij het vergelijken kun je kijken naar de software die zij aanbieden, het aantal servers en natuurlijk de prijs van de abonnementen. Sommige providers bieden een gratis proefperiode aan zodat je kunt kijken of het je bevalt. Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar. Je ziet ook wel regelmatig dat een software hun eigen dienst aanbiedt.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top