Webdesign: welke kleuren passen bij jouw huisstijl?

E-mail marketing

Websites zijn enorm belangrijk omdat tegenwoordig iedereen online is. Wanneer je producten of diensten verkoopt zal je ook merken dat er enorm veel online besteld en aangevraagd wordt. Je moet er daarom voor zorgen dat je website goed gebouwd is en zeker aansluit bij je huisstijl. Hoe je de kleur bij je huisstijl kiest? Dat leggen wij je uit. Door een aantal kleuren te bespreken.

Kleur #1: Rood

Rood staat bekend als een agressieve kleur en veel mensen gebruiken deze kleur liever niet in hun websitedesign. Echter, rood zet wel aan tot actie. Voor verkoop is dit dus eigenlijk juist een voordelige kleur. Denk maar eens aan Kruidvat. Rood is bij hen geen onbekende kleur en zij realiseren er veel verkoop door. Wanneer je dus bijvoorbeeld producten in de sale hebt, of een sale pagina kun je gerust de kleur rood gebruiken.

Kleur #2: Blauw

De kleur blauw heeft een rustgevend effect. Daarnaast is blauw een kleur waardoor je website betrouwbaar overkomt. Wanneer je dus in de financiële sector werkt, bijvoorbeeld accountancy, is blauw een goede kleur om in je huisstijl te verwerken. 

Kleur #3: Groen

Net als blauw is groen een rustgevende manier, maar op een andere manier. Het is een kleur die sterk met natuur geassocieerd wordt. Wanneer je dus biologische producten verkoopt, of iets anders doet wat te maken heeft met natuur, is groen een verstandige kleur om in je huisstijl te verwerken. Het is een kleur die balans en evenwicht uitstraalt.

Kleur #4: Geel

Een gele kleur in je huisstijl vertegenwoordigt vrolijkheid en wordt al snel geassocieerd met de zon en geluk. Een goede kleur voor op een website dus. Voor bijvoorbeeld tuincentra is geel een mooie kleur omdat zij vaak gericht zijn op genieten van uw tuin, wat mooi aansluit op de associaties die vrijkomen bij het zien van de kleur geel.

Kleur #5: Oranje

Oranje is als kleur speels. Oranje is afgeleid uit rood en geel en daarmee een vrolijke en activerende kleur. Een leuke kleur voor organisaties die met kinderen werken zoals een aanbieder van speelgoed of een pretpark. Door deze kleur te verwerken in je huisstijl stimuleer je mensen tot actie. Wanneer je bijvoorbeeld een spa runt, is oranje dus een minder handige kleur. Daarbij kun je beter voor blauw of groen kiezen.

Webdesigner

Om een mooie combinaties van verschillende kleuren te verwerken, kan je het best advies vragen van een ervaren webdesigner. Die zit met je rond de tafel om het webdesign te bepalen. Zij kunnen verschillende soorten websites voor je bouwen, zoals een maatwerk website of een template website. Wanneer je een template website kiest, ga je voor een goedkope website. Webdesigners kunnen namelijk prijzig zijn, maar een templatewebsite hoeft niet duur te zijn. Die kan een websitedesigner personaliseren zodat jij een goedkope website hebt, met een mooi websitedesign. Een maatwerk website is eveneens mogelijk en daarbij krijg jij een geheel persoonlijk websitedesign, waarmee je ook in gebruiksvriendelijkheid voor de consument grote stappen maakt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top