Data, data, data een overvloed aan data

Met de komst van het internet zijn we allemaal aan elkaar verbonden. Met een simpele klik kunnen we in verbinding komen met iemand aan de andere kant van de wereld. Door de grote technologische ontwikkelingen is het onder andere ook mogelijk het gedrag van mensen op grote schaal te analyseren. Dit gedrag is allemaal opgeslagen in grote datacenters over de hele wereld. De meeste van deze datacenters zijn te vinden in het noordelijk halfrond. Omdat de computers dag en nacht draaien is koeling erg belangrijk. Door gebruik te maken van de koude omgeving kan zo op een energie zuinige manier de computers gekoeld worden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is ook een onderwerp waar datacenters dagelijks mee te maken hebben. Met het behalen van het ISO 14001 certificaat kunnen bedrijven aantonen te voldoen aan de internationale milieueisen.

Snoepwinkel voor marketeers

De beschikbaarheid van deze data is een  snoepwinkel voor markerteers. Er is nu zelfs zo veel data beschikbaar dat marketeers er mee worden overspoeld en niet meer weten waar zij moeten beginnen of hoe zij überhaupt de data moeten managen. Dit vraagt om na te denken over nieuwe manieren van werken en het opnieuw structureren van processen. Omdat de ontwikkeling zo snel gaat is het belangrijk dat er organisatorisch een goede basis wordt gelegd voor het snel invoeren van nieuwe technologieën om zo mee te gaan met de markt. Als je als organisatie niet snel genoeg innoveert is de kans groot dat je in de toekomst geen bestaansrecht meer hebt. Verschillende branches hebben dit de afgelopen jaren al gemerkt. Vooral de fysieke retail winkels hebben hier niet snel genoeg op in gespeeld.

Bouwen aan een fundament

Omdat alles steeds sneller moet en gaat is het belangrijk dat de kwaliteit van je dienst en/of product niet achteruit gaat. Een mogelijke manier om de kwaliteit te monitoren is het behalen van het ISO 9001 certificaat. Deze norm legt de basis voor een krachtig kwaliteitsmanagementsysteem.  Het stroomlijnen van processen in een continue proces. Met alle ontwikkelingen weet je soms niet meer waar je moet beginnen. ISO certificaten bieden organisaties de handvaten.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

top