Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/ronaldv111/domains/ictdienstenonline.nl/public_html/wp-content/themes/converio/functions.php on line 366
iPad vs studie PC: waar kun je het beste voor kiezen? - Online diensten | ICT Diensten Online

iPad vs studie PC: waar kun je het beste voor kiezen?

Voor je studie heb je een nieuwe laptop of een tablet nodig. Nu ben je al even op zoek gegaan, alleen weet je niet of je beter kunt kiezen voor een iPad of een studie PC. Waar kun je nu het beste voor kiezen? In dit artikel leggen we je hier alles over uit.

iPad

Een groot voordeel van een iPad is dat je hem heel makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dit is natuurlijk ideaal als je veel onderweg bent en die tijd wilt gebruiken om aan je studie te werken. Veel studenten vinden het ook fijner om met touchscreen te werken en werken hiermee ook sneller. Er zijn ook veel verschillende soorten iPads voor studenten verkrijgbaar. Heb je een iPad nodig die net wat zwaardere programma’s kan draaien? Dan kun je voor een iPad Air of een iPad Pro kiezen.

Gratis stockfoto met aanraken, app, apparaat

Studie PC

Een studie PC kun je vaak ook wel redelijk eenvoudig meenemen, mits je kiest voor een niet te grote en zware studie PC. Het toetsenbord zit hier meteen al bij in, wat handig kan zijn. Als je kiest voor een studie PC met een goede processor en ruim voldoende geheugen, kan je hiermee ook regelmatig zwaardere programma’s draaien. Dat kan heel fijn zijn als je studeert in de richting ICT of architectuur of als je een andere studie volgt waarbij je vaak zwaardere programma’s moet gebruiken.

Gratis stockfoto met afgelegen, afstandswerk, apparaat

Wat is de beste keuze?

Of een iPad of een studie PC huren of kopen de beste keuze is hangt af van jouw persoonlijke situatie en je voorkeuren. Sowieso is het over het algemeen beter om te kiezen voor een studie PC die veel aan kan als je veel moet werken met zware programma’s. Een iPad is hier niet helemaal geschikt voor. Aan de andere kant kan een iPad juist weer een goede keuze zijn als je vaak onderweg aan je studie werkt. Dit is namelijk heel makkelijk mee te nemen en licht in gewicht. Wel is het aan te raden om samen met een iPad altijd een extern toetsenbord aan te schaffen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

top